'Zeeuwse stranden ideaal voor EK beachvolleybal'

De Nederlandse volleybalbond NeVoBo heeft interesse om een groot internationaal jeugdtoernooi in Zeeland te spelen. De NeVoBo denkt dat de Zeeuwse stranden geschikt zijn voor bijvoorbeeld een Europees jeugdkampioenschap.

Mooiste stranden
"Zeeland heeft de mooiste stranden van de West-Europese kust. Je zou hier schitterend Europese jeugdtoernooien kunnen organiseren", zegt NeVoBo-directeur Michel Everaert, afkomstig uit Hulst. Volgens Everaert kost een toernooi ongeveer 250.000 euro. "Een jeugd EK past prima bij de uitstraling van Zeeland. Dat is denk ik ook financieel te behappen."

Stadions op Walcheren
Everaert heeft zelfs al enkele locaties in gedachten. "Het centrecourt zou in Vlissingen moeten komen en er zouden bijvoorbeeld stadions gebouwd kunnen worden in Domburg, Westkapelle, Zoutelande."

Sportbeleid
Everaert wil zijn plan voorleggen aan de provincie Zeeland. Gedeputeerde De Reu wijst het niet op voorhand af. "Het past helemaal in ons beleid van de kernsporten als het gaat om strandsporten, watersporten en fietsen."

Geen pinautomaat
Toch zegt De Reu dat de provincie Zeeland zelf niet alles gaat betalen. "Dit moet je altijd met de gemeenten samen doen. Wij zijn niet de pinautomaat van Zeeland". De Reu denkt aan samenwerking met bijvoorbeeld de gemeenten Sluis, Veere, Vlissingen en Schouwen-Duiveland.

Deel dit artikel: