Proloog Ster ZLM Toer ook in teken Tour de France

Tien van de twintig ploegen die volgende maand beginnen aan de Tour de France, zijn vanavond al in Zeeland te bewonderen. De Ster ZLM Toer begint om 18:00 met een proloog door de straten van Goes.

Kanshebbers Touretappe

Veel sprinters kunnen dus al even wennen aan Zeeland voor ze op 5 juli terugkeren voor de finish van de tweede etappe van de Tour de France op Neeltje Jans. Kanshebbers op die ritwinst staan vanavond aan de start bij de Ster ZLM Toer.


Snelle mannen

Onder hen ook de pas net fitte Marcel Kittel die de afgelopen twee seizoenen vele sprints op zijn naam schreef, maar in het voorjaar kampte met een ziekte. Hij laat zijn deelname aan de Tour de France afhangen van zijn vorm tijdens deze Ster ZLM Toer. Ook Andre Greipel, Matthew Goss, Moreno Hofland en Danny van Poppel zijn snelle mannen die in Goes aan de start verschijnen. Uit onze eigen provincie verschijnen Brian van Goethem (Sluiskil), Antwan Tolhoek (Yerseke) en Matthijs Eversdijk (Wilhelminadorp) aan de start.


Vanavond via dit account updates van de #sterzlmtour! Wie wint de proloog in Goes?

— Omroep Zeeland Sport (@omroepzldsport) June 17, 2015


Wieleravond

Onder leiding van Humberto Tan werd dinsdagavond al vooruitgeblikt op de Tour de France. Zeeuwse wielericonen als Jo de Roo, Cees Bal, Cees Priem en Patrick Tolhoek spraken daar over de kansen van Zeeland tijdens de touretappe en de staat van de wielersport.

Meer over dit onderwerp:
Bevelanden ster zlm toer wielersport wielrennen
Deel dit artikel: