Roger Kluge wint Ster ZLM Toer proloog

Roger Kluge van IAM Cycling heeft de Zeeuwse etappe van de Ster ZLM Toer gewonnen. Hij deed 7.30 minuten over het parcours van 6,4 kilometer lang, met een start en finish op de Grote Markt in Goes. Snelste Zeeuw was Brian van Goethem uit Sluiskil, hij kwam binnen na 7.44 minuten. Daarmee behaalde Van Goethem de zeventiende plaats.


Zeeuwen
Antwan Tolhoek uit Yerseke deed 8.01 minuten over de tijdrit door de Goese straten. De uit Wilhelminadorp afkomstige Matthijs Eversdijk behaalde een eindtijd van 8.16 minuten. Verder deden er geen Zeeuwen mee aan de wielerwedstrijd.

Top 3
Martijn Keizer van LottoNL-Jumbo behaalde de tweede plek. Hij deed één seconde langer over het parcours dan Kluge. Derde werd Victor Campenaerts (Topsport Vlaanderen) met 7.32 minuten. Op de website van de organisatie is een volledig overzicht van het klassement te zien.

Tour de France
Tien van de twintig ploegen in de Ster ZLM Toer doen ook mee aan de Tour de France. Denk daarbij aan sprinters als Marcel Kittel, Andre Greipel, Matthew Goss, Moreno Hofland en Danny van Poppel.


Fotograaf: Wouter Roosenboom