Speciale Zeeuwse tourgadgets voor 5 juli

Met een Zeeuwse tourpet, t-shirt of een Tour de Zélande-trui naar Neeltje Jans op 5 juli voor de finish van de Tour de France? Het kan dankzij Maxim Schipper uit Middelburg. Hij heeft speciaal voor deze etappe een aantal gadgets ontworpen. Met daarin verwijzingen naar Zeeland en de Tour.

Vormgever
Maxim Schipper is van beroep vormgever. Daarnaast is hij ook zanger, zowel solo als voor de band Tuxedo Bandido. "Maar dit leek mij een geschikt moment om mijn grafische kant te tonen." De kleding is te bestellen via internet en de promotie gaat via Facebook.

Succes
In 2010 gingen de Zeeuwse kapjes van Remco Texer de hele wereld over. Hij ontwierp het item voor de finish van de Giro d'Italia in Middelburg en het bezoek van de koningin. Beide evenementen waren in Middelburg en kort na elkaar. De kapjes waren roze aan één kant en de andere was oranje.


Geheim
Maar wat is nou het geheim van een goede gadget? "In Zeeland is het denk ik belangrijk dat er iets in het ontwerp zit dat te maken heeft met de Zeeuwse identiteit", zegt Texer. "En het moet uniek zijn. Belangrijk is dat het item zo simpel moet zijn dat iedereen het had moeten kunnen bedenken."

Deel dit artikel: