Plannen voor overdekte ijsbaan in de ijskast

GOES -
De initiatiefnemers moeten eerst nog beter aantonen, dat er vanuit Zeeland behoefte is aan een overdekte ijsbaan. Els Mesu, een van de initiatiefnemers en voorzitter van IJsclub de Poel uit Goes nam deel aan het overleg. Zij betreurt de uitkomst, maar geeft de moed nog niet op.

Vol goede moed

In februari van dit jaar waren de initiatiefnemers nog vol goede moed over realisering van hun plan om in Zeeland een ijsbaan in combinatie met een skeelerbaan te bouwen. "Voor mijn gevoel zijn we verder dan ooit", zei Els Mesu toen in het radioprogramma Zeeuws Diep Sport op Omroep Zeeland.

Kosten

Naar verwachting kost een overdekte ijsbaan tussen de twaalf en vijftien miljoen euro kost. De exploitatie kost jaarlijks zon 1,5 miljoen euro.
De gemeente Goes en de provincie Zeeland hebben al eerder te kennen gegeven de plannen toe te juichen, maar er geen geld voor te hebben.

Rendabel

Om de ijsbaan rendabel te maken zijn er tussen de 200.000 en 250.000 bezoekers nodig. Dat zegt Optisport, marktleider op het gebied van het exploiteren van zwembaden en ijsbanen. Uit onderzoek blijkt dat 23% van de Zeeuwen gebruik zou maken van een kunstijsbaan in Zeeland, dat komt neer op 88.000 Zeeuwen.