Driehonderd racefietsers openen Jo de Roo-route

In Goes is zondagmorgen de Jo de Roo-fietsroute gepresenteerd. Het is een van de nieuwe lange afstandsroutes in Zeeland die speciaal zijn bedoeld voor racefietsers.

Brede wegen
Het traject gaat vooral over brede wegen; smalle fietspaden worden vermeden. Door de snelle fietsers te scheiden van de recreatieve, moet de kans op ongelukken worden verkleind.

Lees ook: Speciale wielerroutes moeten veiligheid vergroten.


Jo de Roo
De Jo de Roo-fietsroute is 114 kilometer lang en loopt door Zuid-Beveland en over de Brabantse Wal. De bijna 78-jarige De Roo komt uit Schore. In de jaren zestig won hij drie etappes in de Tour de France. De naamgever van de route nam zondagmorgen op de Grote Markt in Goes symbolisch een routebordje in ontvangst uit handen van provinciebestuurder Ben de Reu. Daarna vertrokken ruim driehonderd fietscoureurs om de Jo de Roo-route te rijden. Bij een recreatieboerderij bij Woensdrecht was een pauzemoment.

Routes
De Jo de Roo-route is de vierde lange afstandsroute in Zeeland. Eerder werden drie andere routes gelanceerd die zijn vernoemd naar Zeeuwse wielercoryfeeën. Dat zijn de Jan Raas-route, de Theo Middelkamp-route in Zeeuws-Vlaanderen en de Keetie van Oosten-Hage-route op Tholen en Sint-Philipsland. Ook komt er een route waarin de Zeelandbrug en de Oosterscheldekering zijn opgenomen. Die heet de Route van de Wind.

Provincie
Het project kost ongeveer zeventigduizend euro en wordt bekostigd door de provincie. De nieuwe routes zijn uitgezet door Routebureau VVV Zeeland.

Meer over dit onderwerp:
Bevelanden
Deel dit artikel: