Benefietstoertocht voor 'twinkelende oogjes'

KOUDEKERKE- Onder het motto "fietsen is voor iedereen" organiseren medewerkers van Arduin volgende week zaterdag (4 juli) de eerste Benefietstocht. Met de toertocht wordt geld ingezameld om speciale fietsen aan te kunnen schaffen voor meervoudig gehandicapten. De tocht gaat over Walcheren en is 40 kilometer lang.

Rolstoelfiets
De dag wordt speciaal georganiseerd op de dag voordat de Tour de France aankomt in Zeeland. De medewerkers zien graag dat ook zwaar gehandicapten, die afhankelijk zijn van een rolstoel, het gevoel van fietsen kunnen ervaren. Dat kan op de Velo Plus, een soort bakfiets waar je met rolstoel en al op kan rijden. Een begeleider stuurt en trapt de fiets.

Trapondersteuning
De aangepaste fietsen kost minimaal 4500 euro, met trapondersteuning 6500 euro. Met tocht proberen de initiatiefnemers er zeker drie binnen te kunnen slepen. Ook cliënten van andere zorginstellingen kunnen er gebruik van maken.

Twinkelen
Wie dat zeker zou willen is Magda van Belzen uit Koudekerke. Zij is gekluisterd aan haar rolstoel. Als ze een fietsritje maakt leeft ze helemaal op. Haar ogen gaan twinkelen, het activeert haar", zegt haar begeleidster.

Vermaak
Bij stempelposten onderweg is muziek en ander vermaak. Er kan gefietst worden tussen 10.00 en 16.30 uur. Meedoen kan via aankoop van een sponsorboekje dat is samengesteld door journalist Matty Verkamman.

Deel dit artikel: