Verhuizing zet naturisten in de kou

Er is een mogelijk nieuwe locatie gevonden voor de naaktlopers van de naturistencamping Zeelandia in Ritthem. Anderhalf kilometer van de camping vandaan, ligt het gebied De Schone Waardin waar ze terecht kunnen.

Duur
Eén probleem; de camping kan het bedrag wat nodig is, bijna drie ton, niet zelf betalen.

Open Dag
De naturisten moeten op de plek waar ze nu zitten, aan de Westerschelde bij Ritthem, na het kampeerseizoen van 2016 verlaten. Het terrein wordt dan gebruikt voor de nieuwe marinierskazerne. Zondag werd er een open dag georganiseerd, om te laten zien hoe mooi de huidige locatie is. Daarnaast ging de aandacht ook uit naar 'het zijn van naturist' en wat daar allemaal bij komt kijken.

Paradijs
De campinggasten gaan de huidige locatie missen, zegt één van de gasten. "Het is echt een paradijsje hier, ook met het uitzicht op de Westerschelde. Hopelijk krijgen we een mooi terrein terug, waar we weer verder kunnen gaan met naturist zijn, want dat stopt nooit."

De Schone Waardin
De camping is al zo'n twee jaar in gesprek met de gemeente Vlissingen, de Provincie en het Waterschap over een nieuwe locatie. De camping kan alleen niet voldoen aan het kostenplaatje van bijna drie ton. "Dat hebben wij aangegeven bij de partijen waarmee wij in gesprek zijn. Nu ligt de bal bij hen'," aldus Louis Filius van de naturistencamping.

Meer over dit onderwerp:
Walcheren bloot naturisten ritthem zeeland
Deel dit artikel: