Nederlandse Tourdeelnemers rekenen op veel publiek

Nog zes dagen en dan dendert het peloton van de Tour de France de provincie binnen. Rondom het NK wielrennen in Emmen bleek dat de Nederlandse renners enorm uitkijken naar de Tourstart in ons eigen land en zeker ook de etappe van 5 juli naar Neeltje Jans.
Veel publiek

Lars Boom (Astana Pro Team) was er in 2010 ook al bij toen de Tour door Zeeland reed en heeft daar goede herinneringen aan. "Ik weet nog dat er 6-7 rijen publiek stond langs de weg, ik verwacht dat volgende week weer." Johnny Hoogerland vindt het leuk dat de Franse wielerkoers naar Zeeland komt. "Ik had hem graag willen rijden."


Wind

De tweede etappe gaat van Utrecht, via Rotterdam, naar Neeltje Jans. Het is een korte, vlakke etappe. Niet echt lastig. "Het enige dat de etappe lastig kan maken is de wind", zegt Astana-wielrenner Lieuwe Westra. "Maar als er zoveel publiek staat, ga ik er niet vanuit dat de wind een rol gaat spelen." Dat de wind de enige lastige factor kan zijn, is ook de mening van Laurens ten Dam. "Als het een waaieretappe wordt, dan zijn wij als Nederlanders natuurlijk in het voordeel. Wij zijn dat gewend."


Massasprint
Toch verwachten de Nederlandse Tourdeelnemers dat de etappe eindigt in een massasprint. En over de afloop van die spurt zijn Boom, Westra, Hoogerland en Ten Dam het unaniem eens: "Dat wordt Cavendish."