Oud-Tourdeelnemers: 'Beste promotie voor Zeeland'

Jo de Roo, Maarten Ducrot en Cees Bal startten bij elkaar twaalf keer een editie van de Tour de France. De oud-wielrenners weten dan ook wat het betekent voor Zeeland dat 'de grootste wielerkoers' nu naar de provincie komt.

Geweldige promotie
De Roo, vijfvoudig Tourdeelnemer, vind het geweldig dat de Tour de France naar Zeeland komt. "Het is de beste promotie voor onze provincie." Cees Bal is al vijftien jaar bezig met de Tour naar Zeeland te halen en nu is het bijna zover. "Het is een droom die in vervulling gaat, wordt misschien wel de mooiste dag uit mijn leven."


De wind
Maarten Ducrot, al jaren de NOS-commentator bij wielrennen, denkt dat de wind een rol kan spelen in de etappe. "Als er wind staat, dan heb je die negen van tien keer tegen in Zeeland." De Roo verwacht weinig moeilijkheden voor het Tourpeloton. "Het wordt gewoon een massasprint."


Media

"De media-aandacht die om de ronde heen hangt, die niet te vergelijken met een andere wedstrijd", zegt Bal. Ducort ziet vooral verschil bij het gedrag van de wielrenners. "Iedereen is tien procent meer gemotiveerd en neemt meer risico."

Massasprint
Alle drie de oud-wielrenners verwacht een massasprint op Neeltje Jans. Bal: "Ik denk dat Kristoff gaat winnen." Ducrot: "Ik hoop op Nederlands succes, in de persoon van Moreno Hofland. De Roo: "Ik verwacht dat Cavendish gaat winnen."

Deel dit artikel: