Geen grote schermen op Brouwersdam tijdens Tour

Er komen zondag geen grote schermen op de Brouwersdam tijdens de touretappe van Utrecht naar Neeltje Jans. Dit was een grote wens van de provincie Zeeland, maar de gemeente Schouwen-Duiveland acht het organisatorisch niet mogelijk.

Grote schermen
Electronicabedrijf Samsung deed een voorstel om een aantal schermen te plaatsen op de dam. Volgens Toon Wandel van de gemeente Schouwen-Duiveland is het echter te kort dag om nu nog grote schermen te plaatsen. 'Als we het een paar weken eerder hadden geweten, was het misschien nog gelukt.' Volgens Wandel moesten er onder meer stroomvoorzieningen worden geregeld.

Foodtruckfestival
Eerder deze maand werd het foodtruckfestival bij de Brouwersdam al afgelast. Dit was een domper voor de tourorganisatie omdat ze van de bekende Concert at Sea locatie een 'hotspot' wilde maken rond de touretappe. Schouwen-Duiveland wil geen evenemententerrein maken van de Brouwersdam tijdens de Tourdoorkomst.

Nog meer schermen

Er komen wel grote schermen in het finishgebied op de kering waarop bezoekers de etappe kunnen volgen. Op de Roggeplaat staan twee schermen van 16 vierkante meter en de ASO plaatst een megascherm van 40 m2 op Neeltje Jans.

Deel dit artikel: