'24.000 plekken bij Tour-finish, kom op tijd'

De provincie Zeeland doet een nadrukkelijke oproep op alle wielerliefhebbers om zondag op tijd naar Neeltje Jans te komen. Er zijn maar 24.000 plekken op de finishlocatie en wanneer het maximaal aantal bezoekers is gehaald, gaat het voormalige werkeiland dicht.

Kering sluiten

"We gaan er van uit dat we dat aantal gaan halen", aldus projectleider Loek Schipper. "We gaan de hele dag monitoren hoeveel mensen er op Neeltje Jans zijn, en hoeveel we denken dat er nog komen. Als het vol dreigt te raken moeten we de kering sluiten."

Parkeerplaatsen

Neeltje Jans is zondag gewoon met de auto bereikbaar. Er zijn 5.000 parkeerplaatsen. De finish is pas rond 17.20 uur, maar Loek Schipper verwacht dat veel mensen al komen tussen 9.00 en 10.00 uur 's ochtends. Om 11.00 uur wordt gestart met een animatieprogramma op de kering.

Brouwersdam

Als Neeltje Jans vol dreigt te lopen, wordt al het andere verkeer naar de Brouwersdam geleid. Daar staan geen schermen, en is verder ook geen animatieprogramma. Toch worden ook daar zeker 15.000 bezoekers verwacht.