OM: Verdachte bekent moord IJzendijke tegen bewaker

Een 26-jarige man uit Dordrecht, die met zijn vader wordt verdacht van de moord op Muzekka Bozkurt in IJzendijke, zou de moord donderdag hebben bekend tegen een gevangenisbewaker. Dat bleek vrijdagochtend tijdens de rechtszaak in Middelburg.

Zwijgrecht
De 26-jarige man en zijn vader (52) zijn hoofdverdachten van de moord uit september 2013 in IJzendijke. Afgelopen donderdag beriepen zij zich bij de start van de rechtszaak op hun zwijgrecht.

Bekentenis
Diezelfde donderdag zou de 26-jarige verdachte de moord echter hebben bekend op de luchtplaats van gevangenis Torentijd in Middelburg. De bewaker wordt door de recherche gehoord. De rechtszaak is daardoor aangehouden tot 28 september.

19 jaar cel
Het Openbaar Ministerie eiste donderdag 19 jaar gevangenisstraf tegen de vader en zoon. De moord is gepleegd uit eerwraak, stelt het OM, en heeft grote gevolgen gehad voor de nabestaanden en veel impacht op de maatschappij. Volgens het OM waren de twee hoofdverdachten mordicus tegen de relatie van het slachtoffer met hun dochter en zus. Zij zou uitgehuwelijkt worden aan haar neef.

Schoten
Het 24-jarige slachtoffer was op 25 september 2013 aan het werk bij de verbreding van de N61 bij IJzendijke. Hij werd drie keer door het hoofd geschoten. Op het vuurwapen is zowel dna van de vader als van de zoon aangetroffen, maar van de zoon werd het meeste dna-materiaal gevonden.

Laatste werkdag
De verdachten hebben een familiebedrijf waar ook het slachtoffer werkte. Hij is vermoord op zijn laatste werkdag bij het bedrijf. Hij had ontslag genomen. Het slachtoffer was van Turkse komaf, terwijl de familie van zijn vriendin Koerdisch is.

Deel dit artikel: