Waar moet ik zondag naar de Tour in Zeeland kijken?

Het is een van de meest gehoorde vragen in aanloop naar de Tour de France van aankomende zondag: 'Waar moet ik gaan kijken?'. Wij doen de volgende vijf suggesties:

1. Brouwersdam

Op de Brouwersdam komt het peloton de provincie binnen rijden. Ze fietsen niet op de autoweg, maar aan de strandkant. Er zijn voldoende parkeerplaatsen voor auto's en caravans. Een nadeel: er staan geen grote schermen waarop je tijdens de wedstrijd de koers kunt volgen.


2. Tourbocht

Er is veel te doen geweest om deze bocht bij de Cauersweg. Hij moest worden aangepast op straffe van organisator ASO, en inmiddels is dat gebeurd. Deze plek lijkt ideaal, omdat je hier waarschijnlijk het langste zicht hebt op de renners. Je ziet ze van ver aankomen, en ook weer gelijk de kering oprijden.


3. Oosterscheldekering

De renners fietsen op de autobaan van de Oosterscheldekering, maar de linkerkant van de Pijlerdam is vrij voor publiek. Let op: er mogen maar 24.000 mensen op dit gebied dus hier zul je er vroeg bij moeten zijn. De feestelijke activiteiten starten al om 11:00.


4. Roggeplaat

De Roggeplaat hoort ook bij het finishgebied, dus ook hier geldt dat je er vroeg bij moet zijn als je een goede plaats wil hebben. Groot voordeel van deze plek is dat je op grote schermen naar de wedstrijd kunt kijken. Bovendien komen er veel eettentjes op de Roggeplaat.


5. Neeltje Jans

De echte liefhebber komt al in de nacht van zaterdag op zondag naar Neeltje Jans en zet zijn stoeltje bij de finishlijn. Je kunt als niet betalende toeschouwer gewoon bij de finishsstreep komen. Er zijn maar 5.000 parkeerplaatsen op Neeltje Jans, dus wij adviseren om vooral met de fiets te komen.

Bekijk op deze kaart de doorkomsttijdenLees meer over de Tour de France in ons dossier.