Noodopvang voor 400 vluchtelingen in Zeelandhallen

Maximaal 400 vluchtelingen zullen vanaf medio juli tot eind oktober in de Zeelandhallen in Goes worden opgevangen. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders dinsdag besloten na aandringen van het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA).

Noodopvang
Het gaat vooral om vluchtelingen uit Eritrea en Syrië. De regering zal per vluchteling bepalen of ze een verblijfsstatus krijgen. In afwachting daarvan verblijven ze in de noodopvang.

Gedoogvergunning
De toezegging van het COA dat de noodopvang uiterlijk 23 oktober afloopt, was voor de burgemeester een belangrijke reden een gedoogvergunning af te geven. Daarnaast speelde mee dat landelijk een grote behoefte is aan noodopvang vanwege de sterke toename van vluchtelingen uit Eritrea en Syrië.

'Het wordt drukker'

Ook in Zwolle komt extra opvangcapaciteit voor vluchtelingen. Het COA is erg blij met de medewerking van de gemeentebesturen van Goes en Zwolle. "Het is druk in de opvang en het wordt nog drukker", verwacht bestuursvoorzitter Gerard Bakker.

Informeren

Goes zal bedrijven en bewoners tijdens informatiebijeenkomsten voorlichten over de komst van de vluchtelingen. Eind vorig jaar informeerde de COA al bij de eigenaar van de Zeelandhallen over de bereidheid tot noodopvang.

Deel dit artikel: