Ondernemers Zeelandhallen verrast door vluchtelingen

Ondernemers bij de Zeelandhallen zijn niet ingelicht over de beslissing om vanaf komende week vluchtelingen op te vangen in de evenementenhal. De eigenaar van de hal had dat moeten doen, zegt burgemeester René Verhulst, maar heeft dat nagelaten.

Niet ingelicht
Zowel de uitbater van de bowlingbaan als die van het wokrestaurant vinden dat geen nette gang van zaken. "Wij zijn dacht ik een belangrijk onderdeel van het hele complex", zegt Erwin Groen van het bowlingcentrum. "Het was wel fijn geweest als ik over het besluit was ingelicht."

'Niets aan de hand'
Ook de uitbater van de kartbaan is verrast, maar ziet de komst van de vluchtelingen niet als een probleem. "Zolang mijn personeel en de klanten hier gewoon veilig kunnen komen en werken is er niets aan de hand", aldus uitbater Ram Jagesar. De kartbaan zou eerder moeten wijken voor de vluchtelingen, maar kan nu open blijven tot het einde van het contract in oktober.

Informatiebijeenkomst
De vluchtelingen zullen in een ander gedeelte van de Zeelandhallen worden opgevangen. Ondernemers op bedrijventerrein De Poel zijn door de gemeente uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst op dinsdag 14 juli in het hallencomplex. Ook inwoners van Goes zijn welkom. De bijeenkomst is aan het einde van de middag.

Deel dit artikel: