Deze 11 muurschilderingen sieren binnenstad Goes

Elf muurschilderingen, variërend van groot tot enorm, sieren verschillende gebouwen in Goes. Voor het festival Mural Goes kwamen artiesten uit binnen- en buitenland om in tien dagen een kunstwerk op de muur te zetten.

Enorme gans
De muurschilderingen lopen zeer uiteen. Een enorme gans, een muur vol met de meest voorkomende zeedieren in Zeeland, maar ook een grafisch werk van enkele meters breed. Nog niet alles is af, sommige kunstenaars gaan zaterdag nog even door.

'Geslaagd'
Maar kunstenaar - en 'Mister Mural' - Stefan Thelen kijkt nu al terug op een geslaagd festival. Hij is de schilder van de duif op een slooppand dat in 2013 tegen de grond ging. Het kunstwerk werd verkozen tot mooiste illegale kunstwerk van Nederland.

Openluchtmuseum
Het project zet Goes op de kaart als openluchtmuseum, zegt Thelen. Het festival werd mogelijk gemaakt door de culturele raad Goes. Die betaalde de helft van het 60.000 euro kostende project.

Jaren bewaard
Maar ook het bedrijfsleven droeg bij. Wooncorporatie RWS stelde twee derde van de beschilderde gebouwen beschikbaar. De kunstwerken blijven een aantal jaar bewaard. Ondertussen wordt er gekeken of er nog meer muurschilderingen kunnen bijkomen.


Deel dit artikel: