Pakketbezorgers blokkeren uitgang PostNL in Goes

Pakketbezorgers hebben de ingang van PostNL in Goes geblokkeerd. De bezorgers zijn ontevreden over de arbeidsvoorwaarden. Met hun bezorgbussen blokkeren ze de in- en uitgang van het sorteercentrum aan de Columbusweg.

Zzp'ers

Het gaan om ongeveer 25 pakketbezorgers die werken als zelfstandige bij PostNL in Zeeland. PostNL gaf maandag aan dat het een deel van de zzp'ers in dienst wil nemen. Niet alle zzp'ers zijn het daarmee eens. Ze vinden het salaris dat ze bij een contract zouden krijgen veel te weinig. Ook de extra vergoeding van tien procent wanneer ze zelfstandig blijven, vinden de bezorgers te weinig. Ze geven aan dat ze al jaren onderbetaald worden.

Geen vertraging

Volgens een woordvoerder van PostNL zorgt de staking niet voor vertraging van de post vandaag. De stakende bezorgers zeggen niet van plan te zijn de blokkade op te heffen. Tot die tijd zal er geen post bezorgd worden.


Al van af 7uur aan het wachten tot we weer kunnen. Gaan werken. #Staking. #PostNL. http://t.co/Hy92TScx4n pic.twitter.com/KtPBPQXvf8

— Joannathan Duinkerke (@Joannathan) July 14, 2015

Meer over dit onderwerp:
Bevelanden arbeidsvoorwaarden Goes postNL staking
Deel dit artikel: