Wethouders ontkennen corruptie en doen aangifte

Het dagelijks bestuur van Vlissingen neemt de beschuldigingen van de Vlissingse reder Marinus Dijkhuizen hoog op. De rederij beschuldigde de ambtenaren van omkoopbaarheid.

Daarvoor is geen enkele basis, zegt wethouder John de Jonge. Daarom heeft de gemeente nu aangifte gedaan tegen Dijkhuizen.

'Ben er klaar mee'
Volgens De Jonge heeft Dijkhuizen de beschuldigingen al eerder geuit in een persoonlijk gesprek. "Toen heb ik om bewijzen gevraagd, maar die zijn niet gekomen. Ik ben er nu klaar mee'', aldus De Jonge.

Envelopje
Rederij Dijkhuizen wil een ligplaats in de Binnenhaven van Vlissingen voor één van zijn rondvaartboten. Na anderhalf jaar is daarvoor nog steeds geen vergunning afgegeven. In de PZC deed de reder zijn beklag en beschuldigde de ambtenaren van omkoopbaarheid. "Laat maar een envelopje vallen, hoor ik soms, dan is het zo geregeld."

Verkeerde keelgat
Die uitspraak schoot de wethouder in het verkeerde keelgat. "Dit schaadt de integriteit van de ambtenaren'', verklaart De Jonge de aangifte tegen de reder.


Foto: V.l.n.r. wethouders Sem Stroosnijder (voorgrond), John de Jonge en Dick Verboom, en woordvoerder Pien Wildeman woensdag tijdens een overleg

Lees ook:

- Vlissingen doet aangifte tegen rederij Dijkhuizen

Deel dit artikel: