Kapitaalinjectie van 7,5 miljoen euro voor Luxexcel

Het Kruiningse bedrijf Luxexcel krijgt een kapitaalinjectie van 7,5 miljoen euro. Het geld komt van de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV, en van SET Ventures en Munich Venture Partners. Met het geld wil Luxexcel de productiecapaciteit uitbreiden en op zoek gaan naar nieuwe producten.

3D-printen
Luxexcel is naar eigen zeggen het enige bedrijf in de wereld dat lenzen maakt, direct uit een 3D-printer. Het gaat om optieken voor LED-verlichting, lasers, kassascanners, nachtcamera's en mobiele telefoons, voor onder meer de auto-industrie, de luchtvaart en gezondheidszorg.

Investeerder
Volgens Richard van de Vrie, president en oprichter van het bedrijf, is de komst van de Vlaamse investeerder PMV belangrijk. "Ze hebben al eerder geïnvesteerd in bedrijven die actief zijn op het gebied van 3D-printers. Daarmee zijn ze voor ons een toegevoegde waarde."

Marktleider
Van de Vrie verwacht dat Luxexcel, mede door deze investering, de positie als wereldwijde marktleider kan versterken. Het bedrijf haalde sinds 2010 17,5 miljoen euro aan investeringen op. Er werken nu 25 mensen.

Meer over dit onderwerp:
Bevelanden 3d 3D-printers investeren Lezen LUXeXcel
Deel dit artikel: