Weitjerock wijkt voor zomerstorm

Door de zomerstorm die zaterdag over Zeeland trekt, zijn diverse evenementen afgelast. Zo gaat het Festival Weitjerock in IJzendijke niet door. Volgens de organisatie is het door de harde wind en de windrichting te gevaarlijk voor artiesten, bezoekers en medewerkers van het festival.

Domper

Organisator Sebastien Groosman spreekt van een enorme domper. ''Maar we willen geen enkel risico lopen. Dat is het niet waard voor onze bezoekers, artiesten en medewerkers.'' De juistheid van dit besluit bleek zaterdagmiddag toen het dak van het podium kapot waaide. Op de Facebookpagina van het festival krijgt de organisatie veel bijval voor het besluit.


Kaarten

Weitjerock trekt zo'n 1.500 bezoekers richting IJzendijke. Die krijgen een programma voorgeschoteld met muziek, cabaret en een speciale kidscorner. Hoofdact dit jaar was de Britse band Will and the People. Wat er gebeurt met betaalde toegangskaarten is nog niet bekend. Volgens Groosman zijn daarvoor verschillende scenario's mogelijk, maar daarover wordt later een besluit genomen.


Meer afgelastingen

Er zijn meer organisatoren die noodgedwongen hebben besloten hun activiteit af te blazen. Dat is onder meer gebeurd met de antiekmarkt die zou worden gehouden in Zoutelande, de kunstmarkt 'Montmartre' in Zierikzee, de boerenmarkt in Domburg, en de antiekmarkt in Middelburg. In Veere is het beiaardconcert in het stadhuis van Veere (zaterdagavond) afgelast.Deel dit artikel: