Zoektocht naar vermiste 97-jarige in Axel

De politie is in Axel op zoek naar de 97-jarige Cornelis Bakker. De man is sinds gisteravond vermist. Bij de zoektocht is een helikopter ingezet en er is gezocht met speurhonden.

Scootmobiel

Bakker woont ondanks zijn leeftijd nog zelfstandig in een aanleunwoning van een zorgcentrum. Volgens Ester Boot van de politie is hij vrijdagavond om 19.45 uur voor het laatst gezien bij het crossterrein in Axel. Hij reed toen op zijn lichtgrijze scootmobiel.

Helikopter

De familie van de 97-jarie man schakelde kort na middernacht de politie in, omdat de man niet was thuisgekomen. Bij de zoektocht werd zaterdagmorgen de hulp ingeroepen van een helikopter. Rond elf uur werd de inzet van de helikopter gestaakt wegens de harde wind. In de plaats daarvan is een landelijke eenheid van de politie met speurhonden opgeroepen. Ook die hebben de man niet gevonden. De politie onderzoekt andere zoekmogelijkheden.

Wit haar

Een opvallend kenmerk van Cornelis Bakker is volgens politiewoordvoerder Boot de flinke bos wit haar. Een ander kenmerk is dat hij een bril draagt. ''En hij is zeker niet verward, wat je zou verwachten op die leeftijd, maar integendeel nog goed bij zijn verstand.''

Deel dit artikel: