ISK definitief niet naar het Molenwater

MIDDELBURG -
De gemeente wilde de buitenlandse jongeren van de ISK gaan huisvesten in hetzelfde gebouw als een basisschool en kinderopvang aan het Molenwater. Maar in juli vorig jaar werden
omdat buurtbewoners protesteerden tegen de komst van de jongeren.

Ruimte

Volgens de gemeente hebben de protesten niets te maken met het besluit om de verhuizing nu definitief af te blazen. Het gebouw aan het Molenwater zou niet meer geschikt zijn als locatie voor het ISK omdat er niet genoeg ruimte is. De ISK-klassen worden groter dan in eerste instantie gedacht werd, onder meer omdat het Asielzoekerscentrum (AZC) in Goes open blijft.

Feestelijk

Het AZC in Goes is vrij nieuw. Het werd in maart vorig jaar feestelijk geopend. In september, een half jaar na de opening, werd bekendgemaakt dat het in april 2013 de deuren zou gaan sluiten. In december besloot het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) om toch van die sluiting af te zien.

Groei

De ISK heeft nu 75 leerlingen, verdeeld over 6 groepen. Met de huidige groei zijn dat er binnenkort 7. In het originele plan was slechts rekening gehouden met 4 tot 5 groepen. In het gebouw van de basisschool en de kinderopvang aan het Molenwater is daar geen ruimte voor.

Afgeblazen

Nu de verhuizing is afgeblazen, zullen de leerlingen van het ISK-project een jaar langer hun onderwijs volgen op het voormalige AZC-terrein in Middelburg. Na dat jaar moet er een nieuwe locatie gevonden zijn.