32 maanden cel voor overval tabakszaak Goes

MIDDELBURG -
De 23-jarige man uit Kortgene was vorig jaar augustus betrokken bij de overval op de bejaarde eigenaresse van de tabakszaak.
, drie jongens van 16, 17 en 18 jaar oud, zijn een paar weken geleden veroordeeld tot twee maanden cel, voorwaardelijke gevangenisstraffen en werkstraffen.

Laffe daad

De rechtbank spreekt van een laffe daad. "Er is niet nagedacht over de gevolgen voor het slachtoffer. Bewust is gekozen voor een kwetsbare vrouw die sinds de overval met een rollator moet lopen en angstgevoelens eraan overgehouden heeft", aldus de rechtbank.

Overval

Bij de overval drongen twee gemaskerde mannen de winkel aan de Voorstad binnen. De 84-jarige eigenaresse kreeg een harde duw, waardoor ze viel en bewusteloos raakte. Met een paar sloffen sigaretten en wat geld gingen de overvallers er vandoor.

Excuses

De hoofdverdachte heeft begin februari openlijk zijn excuses aangeboden. Dat deed hij in het radioprogramma 'Zegt u het maar' van Omroep Zeeland.

Interview

In januari werd Jo van Kalmhout voor de achtste keer overvallen. Dit keer door twee Belgen die kort na de overval al aangehouden werden. Naar aanleiding van dit voorval had Omroep Zeeland een interview met de 84-jarige Jo van Kalmthout.