Bert Pentury emigreert om jeugdtrainers op te leiden

OOST-SOUBURG - Het contact tussen de Indonesische voetbalbond (PSI) en Pentury werd al in 2008 gelegd toen de Souburger namens de KNVB een project uitvoerde in Indonesië. "En ook in 2009, 2010 en dit jaar ben ik daar geweest", vertelt Pentury. "Ik heb daar ook regelmatig gesproken over mijn ideeën over het voetbal. Het oude bestuur van de PSI ging daar nooit echt op in, maar nu is er een nieuw bestuur. De nieuwe mensen hebben goede bedoelingen en zien het in mij zitten. Vandaar dat ik daar de komende vier jaar aan de slag ga. Het is een droom die uitkomt."
De belangrijkste taak van Pentury in Indonesië wordt het opzetten van een jeugdcompetitie. "Er worden door heel het land wel competities gespeeld, maar niet onder de vlag van de Bond. Ze doen eigenlijk maar wat. Ik ga nu proberen daar structuur in te brengen. Dat is een hele klus, want het is een ongelofelijk groot land, maar ik heb er zin in." Daarnaast gaat hij de jeugdtrainers de nodige kennis over het voetbal bijbrengen. "Dat zijn gewoon de basis dingen, want ze hebben er weinig verstand van."
Bert Pentury was op Walcheren actief als trainer van De Meeuwen A en B en de dames van Oostkapelle. Daar stopt hij met onmiddellijke ingang mee."