'Zeeuwse student moet voorrang krijgen'

Het CDA wil dat woningcorporaties gaan samenwerken om Zeeuwse studenten een kamer te geven in studentensteden. Dat blijkt uit vragen van de partij aan het dagelijks provinciebestuur over de problemen die Zeeuwse studenten hebben met het snel vinden een kamer in de Randstad.

Oproep
Enkele Zeeuwse woningcorporaties zijn al samenwerkingsverbanden aangegaan met corporaties in de Randstad om Zeeuwse studenten voorrang te geven bij de huisvesting. De partij wil dat de provincie andere Zeeuwse woningcorporaties oproept om dat ook te gaan doen.

Hospiteren is duur
Veel kamers worden verhuurd doormiddel van hospiteren (solliciteren) per kamer. Op zo'n hospiteersessie komen vaak tientallen gegadigden tegelijk. De kans is dus klein dat de Zeeuwse student wordt aangenomen. Soms moet een Zeeuwse student wel vijftien keer op en neer om te hospiteren. Een dure en tijdrovende grap.

Soms 6 uur reizen
Studenten die van ver komen hebben nu in veel steden geen voorrang op een kamer. Zo gebeurt het steeds vaker dat Zeeuwse studenten geen kamer hebben als het studiejaar begint en dus iedere dag moet reizen naar hun studentenstad; soms een reis van 6 uur per dag.Lees ook:
CDA stelt vragen over tekort aan woonruimten voor Zeeuwse studenten

Meer over dit onderwerp:
Zeeland Algemeen cda studenten woningcorporatie
Deel dit artikel: