Grootmoeders tips om insecten tegen te gaan

In de zomer genieten veel mensen van het mooie weer en de natuur, maar sommige insecten zijn ze liever kwijt dan rijk. Wespen en bijen zijn niet de enige zomerse beestjes die vervelend kunnen zijn. Er zijn ook een boel andere insecten die behoorlijk kunnen irriteren op een zomerse avond. Wat kan je er tegen doen?

Muggen
De stekende soort kan vervelend zijn, maar ook de muggen die niet steken kunnen voor overlast zorgen. Zo konden mensen uit de wijk Goese Meer niet het huis zonder een mug tegen te komen.

Planten
Je kan deze beestjes te lijf gaan met citroengras, pepermunt, rozemarijn, lavendel en eucalyptus. Als je deze planten in je tuin zet, zullen ze die tuin mijden. Een ander middeltje is een grote plastic zak, gevuld met water. Blaas de zak op tot een ballon en hang hem op. De zak werkt als een soort spiegel waarin de mug (of de vlieg) zichzelf vergroot ziet, zich rot zal schrikken en wegvliegen.

Wespen
Een ander insect dat vaak voor overlast zorgt is de wesp. Van koffie houden ze niet: doe de koffie op een zilverpapiertje en leg dat boven een theeverwarmer. De geur van de smeulende koffie zal de wespen verjagen. Aan de andere kant zijn wespen wel weer handig tegen de muggen.

Vliegen
Ze doen niets, maar de meesten vinden het wel vervelende en ongewenste huisdieren: vliegen. Een bakje water met kruidnagels of een scheutje azijn op je salontafel moet deze beestjes ervan weerhouden om je huis als habitat te kiezen. Een potje basilicum op de vensterbank houdt de vliegen overigens uit je keuken.

Lees ook:
- 'Een prik van een bij kan mij fataal zijn'


Meer over dit onderwerp:
Zeeland Algemeen muggen vliegen wespen zomer
Deel dit artikel: