Nieuwe preutsheid; jongeren zien niets in naturisme

Bij naturistenvereniging Zeelandia in Ritthem merken ze het al jaren: er komen steeds minder jongeren. "Het lijkt alsof veel mensen toch de preutsheid terug krijgen", zegt secretaris Els de Hoon.

Bloot
Op de camping van vereniging Zeelandia is dat goed te zien. Veel oudere echtparen, weinig jonge gezinnen. "De boel vergrijst", zegt Els de Hoon, "maar gelukkig komen er vaak kleinkinderen met opa en oma mee. En die komen later misschien weer wel."

Jammer
Ook naturistische zwemvereniging Delta Natuur betreurt de vergrijzing van de vereniging. "We doen er alles aan om meer jonge mensen aan te trekken", zegt voorzitter Mike van Lieshout, "maar dat is heel lastig."

Optimistisch
Willem Smallegange van naturistische boerencamping Smalleganges Dijk in Burgh-Haamstede is optimistischer: "Ik zie toch een nieuwe trend, er komt weer meer belangstelling van jongeren". Aan zijn kleine boerencamping met vijftien plaatsen is dat nu niet te zien. Momenteel staan er enkel oudere gasten.

Back to basic
"Af en toe komen er weer jonge campinggasten", zegt Willem Smallegange, "Dat heeft te maken met de trend 'back-to-basic'. Jongeren letten steeds meer op hun ecologische footprint en willen terug naar de kern."


Lees ook:

- Topless is uit op Zeeuwse stranden

- GGD: We worden met zijn allen preutser

- 3FM-dj steunt leraar Bart en gaat ook naakt

- Naakt-leraar moet uitleg geven

- Leraar plaatst naaktfoto op Facebook

Meer over dit onderwerp:
Zeeland Algemeen naturisme preuts ritthem zeeland
Deel dit artikel: