Bioscoopfilm over meisjes versieren in Renesse

Renesse speelt de hoofdrol in de nieuwe speelfilm met de gelijknamige titel 'Renesse'. Het wordt het speelfilmdebuut voor regisseur Willem Gerritsen, die vooral bekend is van commercials zoals die van de NS.

Vrienden
Renesse gaat over vier vrienden die op strandvakantie gaan met als "missie" een meisje te versieren. Gerritsen: "Het is een komedie waarin de goede smaak flink wordt getart. Denk maar aan films als 'American Pie'. Het wordt lekker incorrect, oftewel één grote zon, zee en seks-parade die alle fatsoensgrenzen anderhalf uur lang compleet negeert."

Casting
Kemnacasting uit Amsterdam is verantwoordelijk voor de casting. Ze zijn voor de hoofd- en bijrollen op zoek naar meisjes en jongens tussen de 15 en 24 jaar. Geïnteresseerden moeten een filmpje van zichzelf maken, waarin ze een scene spelen uit de film. De audities vinden plaats op zaterdag 22 augustus.

Productie
De film wordt geproduceerd door het Belgische Marmalade, dat bijvoorbeeld ook verantwoordelijk is voor 'De Ontsnapping', met Isa Hoes in de hoofdrol.


Opnames
De eerste opnames zijn in oktober. Het gaat om de strandscenes, die niet in Renesse, maar in Portugal worden gedraaid. 'Renesse' moet in juli 2016 te zien zijn in de Nederlandse en Belgische bioscopen. Voor meer informatie over de casting kun je terecht op www.renessecasting.nl.

Deel dit artikel: