Simone uit Hulst zwemt haar wedstrijden voortaan in de VS

BELLEVILLE (VS) - De 18-jarige Simone de Rijcke verlaat Hulst volgende week voor een mooi avontuur: ze gaat op een Amerikaanse universiteit studeren én aan haar zwemcarrière werken. De Rijkcke krijgt van de Lindenwood University Belleville in Illinois een studiebeurs.

Combineren

De Rijcke is het afgelopen jaar door zwemteams van verschillende Amerikaanse universiteiten gescout. De keuze van de zwemster is uiteindelijk op de Lindenwood University Belleville in Illinois gevallen. "Je kunt het daar supergoed combineren met je studie en dat kan in Nederland wat minder. Daarom heb ik ook voor Amerika gekozen", aldus een opgetogen De Rijcke.

Minder blij
Haar trainer Ko Koekoek is minder blij. Koekoek: "Ja, voor haar wel natuurlijk, maar als trainer niet zo. Het is onze beste zwemster, dus die ga je in het seizoen wel missen."

Vooral genieten

De Rijcke gaat in Amerika vooral genieten. "Ik hoop natuurlijk wel vooruit te gaan, maar de top ga ik echt niet bereiken. Dan moest ik nu al veel beter zijn", stelt ze nuchter vast.

Havenwedstrijd
Zaterdag won Simone de Rijcke de Havenwedstrijd in Breskens nog met groot verschil. Zondag 16 augustus stapt ze in het vliegtuig Amerika.

Lees ook:

- Meyer wint voor zesde keer Havenwedstrijd

Deel dit artikel: