Debuut Antwan Tolhoek bij Tinkoff-Saxo

SETERMOEN (NOO) - Antwan Tolhoek uit Yerseke staat na de tweede etappe van de Artic Race of Norway op de 43e plaats in het algemeen klassement. Tolhoek maakt in Noorwegen zijn debuut in het shirt van Tinkoff-Saxo, waar hij een stagecontract heeft tot het einde van het seizoen.

Aleaxander Kristoff
De rit naar Setermoen eindigde in een massasprint, waarin Sam Bennett van Bora-Argon 18 de snelste was. Alexander Kristoff van Team Katusha is klassementsleider. De achterstand van Tolhoek bedraagt 26 seconden. De derde etappe gaat zaterdag naar Malselv. De aankomst is bergop.

Contador en Sagan
Tolhoek (21) verdiende afgelopen zomer tijdens een trainingsstage in Italië een stagecontract bij Tinkoff-Saxo. Tolhoek is nu ploeggenoot van Alberto Contador en Peter Sagan. Hij zal volgende maand ook de Tour of Britain rijden in het shirt van de Russische ploeg.

Kleine ploeg in Noorwegen
Tinkoff-Saxo doet met een kleine ploeg mee aan de Artic Race of Norway. Behalve Tolhoek doen Michael Morkov (Den), Michael Gogl (Oos), Michael Kolar (Slw) en Juraj Sagan (Slw) mee in Noorwegen. Gogl heeft, net als Tolhoek, een stagecontract. De ploeg staat onder leiding van Sean Yates.

Rabobank Development Team
Voor zijn overstap naar Tinkoff-Saxo reed Tolhoek in het shirt van Rabobank Development Team, de opleidingsploeg van de KNWU. Daarvoor was Tolhoek marathonschaatser en inline-skater. Hij is de zoon van oud-wielerprof Patrick Tolhoek.

Deel dit artikel: