Steeds meer toeristen via Airbnb naar Zeeland

Steeds meer Zeeuwse verhuurders van accommodaties voor toeristen maken gebruik van de diensten van Airbnb, een wereldwijde website waar mensen een overnachting kunnen boeken. De verhuurders gebruiken de site naast de eigen website en andere boekingssites zoals booking.com. Het aandeel boekingen via Airbnb is nog gering, maar groeit wel.

Succes
Voor Stans Remijn van B&B Jazzroute 10 in Middelburg was de inschrijving bij Airbnb meteen een succes. "We wilden meer bekendheid krijgen en hadden er goede verhalen over gehoord. Meteen nadat we online waren is het gaan lopen. Het leverde direct een nieuwe boeking op." Ze vindt het ook prettig dat de site een deel van de administratieve rompslomp overneemt. "Gasten betalen niet direct aan ons, maar via Airbnb."

Wereldwijd
Zeeuwse verhuurders denken dat ze via Airbnb meer toeristen van over de hele wereld naar onze provincie kunnen trekken. "We hebben zelf al eens geboekt via de site, en we merken nu ook meer belangstelling uit het buitenland", zegt Stans Remijn. Bij Airbnb zijn accommodaties te boeken in meer dan 34.000 steden over de hele wereld. En er zijn via Airbnb sinds de oprichting in 2008 al meer dan 35 miljoen boekingen gedaan.

Misdragen
Voor Remy van Eijsden van de Paradise Suite in Veere heeft Airbnb voordelen ten opzichte van andere boekingssites. "Je hebt meer zicht op je gasten, je weet wie er wil komen. Als mensen zich ergens misdragen, kun je dat aangeven in een review (beoordeling). En dat is prettig, want - zonder in details te treden - er gebeuren weleens dingen die je liever niet ziet..."

Belangstelling
Van Eijsden merkt dat er door de inschrijving bij Airbnb meer belangstelling is voor de Paradise Suite. "We krijgen steeds meer aanvragen uit de Randstad, en er is ook belangstelling uit bijvoorbeeld Engeland en Duitsland. Het begint deze zomer te lopen met boekingen via Airbnb. Maar de meeste boekingen gaan nog via onze eigen site en booking.com."

Meer over dit onderwerp:
Walcheren Airbnb B&B Boeken toerisme vakantie
Deel dit artikel: