'Rivaliserende bende dreigde met bevrijding gevangene'

MIDDELBURG -
Het gaat om een 28-jarige man die in augustus 2011 is veroordeeld tot negen jaar cel voor betrokkenheid bij een schietpartij in Terneuzen in februari van dat jaar. Daarbij raakten drie personen gewond.

Algehele afzondering

Zijn advocaten willen in beroep gaan tegen de overplaatsing naar Vught. De gevangene zou daar in algehele afzondering zitten. Dat was in Middelburg niet het geval.

Arrestatieteam

De politie rukte woensdagmiddag massaal uit nadat er telefoontjes waren binnengekomen dat een gevangene zou worden bevrijd uit Torentijd. De Torenweg werd afgezet, er stonden bewapende agenten op het dak van Torentijd en er liep een arrestatieteam door de wijk.
Volgens advocaat Stoop wist haar cliënt niets van de telefoontjes. "Hij gaat niet ontsnappen en wacht op een eerlijk proces. En als hij al zou willen ontsnappen dan zou hij zelf niet gaan bellen met de receptie van Torentijd. Dat zou wel heel erg dom zijn."

Stresssituatie

De gevangene is volgens zijn advocaat totaal overrompeld door de situatie. "Het is voor hem een enorme stresssituatie geweest." Hij heeft donderdag pas van zijn advocaten gehoord wat er woensdag allemaal speelde.
Volgende week vrijdag dient het hoger beroep van de veroordeelde man bij het gerechtshof in Den Bosch.