Hulp via zorgcoöperatie: Adrie vervangt lampje bij Sjaan

De onlangs opgerichte zorgcoöperatie Anna Zorgt in Sint-Annaland is een groot succes. Het halve dorp is lid geworden en er hebben zich al 80 vrijwilligers aangemeld. Ook Sjaan van Beveren werd lid. Ze kan in ruil voor een paar euro per maand bijvoorbeeld een beroep doen op de klussendienst van de zorgcoöperatie.

Stallanders

Anna Zorgt is de eerste zorgcoöperatie in Zeeland, is opgezet door vrijwilligers en draait op vrijwilligers. Via de coöperatie helpen dorpsgenoten elkaar, met vervoer naar het ziekenhuis, onkruid wieden of door simpelweg iemand te bezoeken. Anna Zorgt heeft als doel de Stallanders hun leven lang aangenaam te laten wonen in hun eigen dorp.

Lampje

Mevrouw Van Beveren woont alleen en er zijn regelmatig kleine karweitjes te doen in haar huis. Na bemiddeling door het zorgloket krijgt ze hulp van dorpsgenoot Adrie Keur, hij komt een lampje vervangen. Adrie helpt graag anderen en vindt het een meerwaarde dat mensen uit alle gezindten meedoen in de coöperatie.

Huisvesting

Inmiddels zijn ruim 500 huishoudens lid geworden en hebben zich ruim tachtig vrijwilligers opgegeven bij Anna Zorgt. De coöperatie richt zich niet alleen op hulpverlening, maar zet zich ook in voor goede huisvesting voor ouderen.

Deel dit artikel: