PVV'er Van Dijk voorzitter Sloewegcommissie

Peter van Dijk van de PVV is de voorzitter van de onderzoekscommissie naar de Sloeweg. In totaal vijf Zeeuwse politici buigen zich over het hoofdpijndossier rondom de verbreding van de N62. Er zijn drie openbare hoorzittingen, waarvan de eerste op 18 september.

Online
De andere data zijn 21 en 23 september. De zittingen in de Statenzaal van het Provinciehuis in Middelburg zijn online te volgen. Het is nog niet duidelijk wie er gehoord zal worden tijdens de bijeenkomsten.

Commissieleden
De overige leden van de commissie zijn Tobias van Gent (VVD), Hannie Kool-Blokland (CDA), Ger van Unen (SP) en Rutger Schonis (D66). Onderzoekbureau Necker van Naem is ingeschakeld om het proces te begeleiden. Het bureau is al verantwoordelijk voor onder meer het dossieronderzoek bij de projecten Waterdunen, Perkpolder, Natuurpakket Westerschelde en de Sluiskiltunnel.

Blunders
Door de Sloeweg te verdubbelen wilde de provincie het verkeer tussen de A58 en de Westerscheldetunnel beter laten doorstromen. Maar door een reeks van blunders en missers wordt het project minstens 20,5 miljoen euro duurder dan was begroot.

Oorzaak
De tijdelijke commissie onderzoekt hoe het Sloewegdebacle heeft kunnen gebeuren en hoe zulke missers in de toekomst kan worden voorkomen.

Deel dit artikel: