Waarde maakt zich op voor nieuwe supermarkt

De inwoners van Waarde helpen de familie Krijger om hun supermarkt gereed te maken voor de opening. Het dorp heeft vanaf vrijdag weer een eigen winkel.

Gesloten
De vorige supermarkt sloot eind februari omdat de omzet terug liep. Betrokken dorpsgenoten willen dat geen tweede keer laten gebeuren. Zo steekt Lillian Goud vandaag haar handen uit de mouwen door de ramen te lappen: "Er moet op het laatste moment altijd zoveel gebeuren, elk verloren uurtje kan je dan goed besteden."

Verbondenheid
De dorpswinkel creëert verbondenheid. En dat was afgelopen maanden een gemis, vertellen de bewoners. "Gewoon voor een praatje. En voor de ouderen", zegt Lillian Goud. Er zullen veel boodschappen gedaan moeten worden, wil de winkel winstgevend worden en blijven. "Alle boodschappen doen gaat hier niet lukken, maar we gaan er nog wel zoveel mogelijk doen."

Sympathie
De familie Krijger heeft nu al veel sympathie van de dorpsbewoners. "We zijn blij met alle hulp, iedereen biedt het aan, zoveel dat we het niet eens in kunnen zetten. Het is een groot feest", vertelt de stralende eigenaar Hannah Krijger.

Meer over dit onderwerp:
Bevelanden leefbaarheid supermarkt waarde zeeland
Deel dit artikel: