Nieuw Cadzand-Bad: luxer, groter en duurder

De explosieve groei van kustplaats Cadzand-Bad gaat een tweede fase in. Komende maand start de bouw van in totaal 197 nieuwe woningen en appartementen. Cadzand-Bad kreeg er de afgelopen paar jaar al bijna zeshonderd woningen bij.

Al verkocht

Opvallend is dat de nieuwe woningen steeds luxer, groter en duurder worden. En daar is blijkbaar markt voor in Cadzand-Bad want meer dan de helft van de woningen is nu al verkocht. Op dit kaartje ziet u om welke projecten het precies gaat:Meeliften

Volgens Karin van Voren van verhuurbureau De Horizon lift heel de kustplaats mee met de vernieuwing. Zo ziet ze dat de eigenaren van oudere vakantiewoningen ook hun huizen opknappen en meer huurders zien komen.


Toeristenbelasting

De eerste groeifase van Cadzand-Bad heeft de gemeente Sluis geen windeieren gelegd. De komst van appartementencomplex Duinhof en Roompot-park Noordzee Résidence zorgden voor een flinke toename van de inkomsten uit toeristenbelasting. Vorig jaar kwam er bij de Gemeente Sluis 425.000 euro meer toeristenbelasting binnen dan vooraf begroot.

Meer over dit onderwerp:
Zeeuws-Vlaanderen cadzand cadzand-bad nieuwbouw
Deel dit artikel: