Politie onderzoekt pesterijen blinde Goesenaar

De politie gaat een onderzoek instellen naar de pesterijen van de blinde Goesenaar Johan Dingemanse. Hij zegt al tien jaar lang gepest te worden door een aantal vrouwen, ook zijn blindengeleidehond is daar slachtoffer van.

Onderzoek
Dingemanse hoopt dat de politie ervoor zorgt dat hij in gesprek komt met de dames. "Ik wil eerlijk weten wat ik heb misdaan. Dan kan ik excuses maken. Maar waarschijnlijk is het een utopie. Als ik zie dat twee vrouwen dit al tien jaar volhouden en geen toenadering zoeken dan heeft het weinig kans."

Pesters
Volgens Dingemanse worden er geruchten over hem verspreid dat hij misbruik heeft gemaakt van zijn visuele beperking bij het krijgen van een blindengeleidehond en dat hij zijn huisdieren verwaarloost. De aanstichters van de pesterijen zijn volgens hem twee volwassen vrouwen bij hem in de buurt. Maar volgens Dingemanse is de hele groep met pesters veel groter. Waarom ze het doen is hem een raadsel.

Expres
Volgens Dingemanse worden hij en zijn blindengeleidehond keer op keer expres afgeleid, waardoor hij verdwaalt of in levensgevaarlijke situaties belandt. "Een keer vertelde een vrouw mij bij het oversteken dat het veilig was. Maar de rateltikker van het voetgangerslicht ging helemaal niet af. Ik twijfelde en toen draaide ze zich om en riep naar anderen: 'Hij doet het niet.' Ze wilde me laten oversteken terwijl het verkeer voorbijraasde. Daar ben ik echt van geschrokken."


Pesterijen
De afgelopen zomervakantie waren de pesterijen er elke dag, zegt Dingemanse. Afgelopen zondag was voor hem de maat vol en schreef hij zijn frustraties van zich af op Facebook. "Ik ben het zo verschrikkelijk zat. Het is niet normaal. Het duurt al tien a elf jaar. Ik durf niet meer naar buiten. Als ik ga, vrees ik dat er weer iets gaat gebeuren. Het is gewoon psychologische oorlogsvoering."

Bijna geschept
Eind maart werd Dingemanse op de Fruitlaan in Goes bijna geschept door een auto bij het oversteken. "De dader bleek een zeventigjarige man, maar ik vond het toch verdacht. Want opeens trok de auto op toen ik voorbij liep. Ik heb tegen de politie eerlijk gezegd dat het incident met de pesterijen te maken kan hebben."


Lees ook:
- Blinde Goesenaar (60) flink geschrokken

Deel dit artikel: