UCR haalt geld op voor buitenlandse studenten

MIDDELBURG - Het University College Roosevelt (UCR) heeft woensdagavond ruim 20 duizend euro opgehaald om studenten buiten Europa naar Middelburg te halen. De buitelandse studenten kunnen met het geld aan de universiteit studeren.


Dinner
De studenten van de UCR hielden woensdag een 'fundraising-dinner' te houden.
De benefietavond werd dit jaar voor de derde keer gehouden. Met het opgehaalde geld kunnen er zeven studenten van buiten Europa in Middelburg studeren.

Beurzen
Dit jaar gaan er vier nieuwe beurzen naar studenten uit Oekraïne, Macedonië en Zuid-Korea. De beurzen van een drietal andere studenten wordt verlengd. De afgelopen jaren zijn er al studenten uit Nepal en Rusland in de stad neergestreken.


Zuid-Korea

Kevin uit Zuid-Korea kreeg ook een beurs. "Mijn ouders en ik zijn erg blij met deze kans voor mij om in West-Europa verder te studeren. Het is wel wennen, de cultuur, de omgeving en het eten. Maar het is een bijzondere ervaring en ik geniet er met volle teugen van."

Aandacht
Het UCR vindt het belangrijk dat er aandacht aan deze studenten wordt geschonken. "Voor studenten binnen Europa is het wat makkelijker om hier te studeren," vertelt bestuurslid Nathalie van de Zande. "Zij kunnen vaak gebruik maken van een beurs. Studenten buiten Europa hebben vaak wel de capaciteiten, maar niet het geld."

250 euro
Op het dinner waren zo'n 100 mensen, voornamelijk vanuit het bedrijfsleven, aanwezig. Zij legden 250 euro neer voor een kaartje. Er zijn ook donaties gedaan door belangstellenden die niet naar het dinner konden komen.

Meer over dit onderwerp:
Zeeland Algemeen beurs middelburg ucr
Deel dit artikel: