Bouwplannen Cadzand in jaren zestig voorspeld

Piet Faas uit Cadzand-Bad wist het in de jaren zestig al goed te voorspellen. De inmiddels 81-jarige oud-hoteleigenaar zei toen al in een tv-interview dat zijn Cadzand-Bad ooit ook volgebouwd zou worden. Wat Faas alleen nog niet wist is dat zijn zoon een van de bouwers zou zijn.

Zonen

Deze maand wordt in Cadzand-Bad begonnen met de bouw van tweehonderd nieuwe woningen en appartementen. Oud-hoteleigenaar Piet Faas volgt de ontwikkelingen nog op de voet. Hij woont nog altijd in het hotel dat inmiddels door zijn oudste zoon gerund wordt en zijn jongste zoon is verantwoordelijk voor een van de grote bouwprojecten die deze maand in de kustplaats van start gaan, appartementencomplex het Badhuis.

Trots

Dat zijn zoon daar bij betrokken zou zijn had hij in het interview in 1968 moeilijk kunnen voorspellen, want die was toen nog niet ineens geboren. De man is wel degelijk trots op zijn zoons en vind het bijzonder om het interview terug te zien. Het interview stamt uit 1968 en maakte onderdeel uit van het programma Scala.

Meer over dit onderwerp:
Zeeuws-Vlaanderen badhuis cadzand-bad faas
Deel dit artikel: