Benadeelde lotgenoten uitvaartduo bijeen

Een groep van twintig gedupeerden van het uitvaartduo Rob K. en Pamela B. is woensdagavond bij elkaar gekomen om verhalen met elkaar te delen. De ondernemers zijn de mensen achter het inmiddels failliete bedrijf Uitvaartzorg Memoriam Walcheren. Tijdens die avond in de Kruitmolen in Middelburg werden verhalen uitgewisseld, maar werd er ook gekeken hoe nu verder om te gaan met de ontstane problemen rond het uitvaartduo.

Rouw en verlies

Naast nabestaanden waren er ook mensen uit de uitvaartwereld om gedupeerden bij te staan en informatie te geven. Zo was er ook een rouw en verlies counselor aanwezig ter ondersteuning.


Brief

De gemeente Middelburg was niet aanwezig, maar had wel via een e-mail uitleg voor de bezoekers. In die verklaring liet ze weten er niet bij te zijn omdat 'de bijeenkomst is bedoeld voor lotgenoten, we dat wel zijn in financieel opzicht maar dat is niet te vergelijken met het leed dat u is aangedaan'. En 'we zijn in een juridisch geschil met de ondernemer, en dat vraagt grote zorgvuldigheid van handelen en spreken'.


In opspraak
De uitvaartondernemers achter Uitvaartzorg Memoriam Walcheren kwamen in opspraak nadat bleek dat er problemen waren met de rekeningen. Nabestaanden betaalden de ondernemers en lieten de overlijdensverzekering aan hen uitbetalen. Vervolgens betaalden het duo niet alle rekeningen en werd het adres van nabestaande als factuuradres genoteerd bij rekeningen. Nabestaanden kregen vervolgens met aanmaningen en deurwaarders te maken.

20.000 euro schuld

De gemeente Middelburg krijgt nog zo'n 20.000 euro van Rob K. en Pamela B. De gemeente heeft het duo tot en met 4 juli de tijd gegeven om de schuld te betalen. Die deadline is inmiddels verstreken en het geld is niet overgemaakt. De gemeente onderzoekt nu de mogelijkheden voor verdere stappen.

Nooit meer

Een aantal gedupeerden die mede de avond organiseren deed eerder hun verhaal bij Omroep Zeeland. Ze vinden het het belangrijkste dat het uitvaartduo nooit meer uitvaarten verzorgt in de toekomst.

Ontkennen

Rob K. en Pamela B. ontkennen dat ze geld verschuldigd zijn aan de nabestaanden en zeggen de schuld aan de gemeente niet te kunnen betalen. De gemeente heeft namelijk Uitvaartzorg Memoriam Walcheren de toegang tot gemeentelijke begraafplaatsen en het crematorium ontzegd, zolang het geld niet betaald is. Het duo zegt daardoor geen inkomen te hebben en dus ook het geld aan de gemeente niet te kunnen betalen.


Dossier
Meer lezen over het uitvaartbedrijf? Klik hier en blader door het dossier.

Deel dit artikel: