Nieuwe tegenvaller dreigt bij verbreding Sloeweg

Bij de verbreding van de Sloeweg dreigt een nieuwe tegenvaller. Het viaduct tussen 's Heer Arendskerke en Heinkenszand, over de A58, is afgekeurd. Het viaduct blijkt niet meer te voldoen aan Europese normen.

Te zwaar

De Sloeweg is de verbindingsweg tussen de A58 en Westerscheldetunnel; verbreding moet zorgen voor een snellere doorstroming en meer verkeersveiligheid. Het verkeer dat over de weg rijdt is te zwaar geworden voor het viaduct, dat is gebouwd in de jaren zeventig. In het slechtste geval bepaalt Rijkswaterstaat dat de provincie een nieuw viaduct moet bouwen.

Beroering
De mededeling dat er opnieuw een fikse tegenvaller dreigt in de verbreding van de Sloeweg, zorgde vrijdagmorgen voor beroering onder de leden van de provinciale statencommissie Bestuurlijke Zaken, die over de Sloeweg sprak. Het project wordt geplaagd door missers en tegenvallers, waardoor de verbreding de provincie Zeeland minstens 20 miljoen euro extra gaat kosten.

Noodconstructie
Verantwoordelijk gedeputeerde Harry van der Maas (SGP) spreekt van een 'tegenvallertje'. Maar volgens hem is nog niet te zeggen of dat Zeeland weer extra geld gaat kosten. "We hebben in het huidige viaduct met stalen balken een noodconstructie aangelegd. We hopen dat Rijkswaterstaat ermee akkoord gaat om van deze tijdelijke oplossing een permanente te maken. Het viaduct wordt alleen af en toe gebruikt door een paar boerenbedrijven in de buurt; het is geen doorgaande route", stelt Van der Maas.


# Lees alles over het Sloewegdebacle in ons dossier

Meer over dit onderwerp:
Walcheren a58 n62 sloeweg verbreding
Deel dit artikel: