6000 euro voor goed doel opgehaald

Deelnemers aan de J-Walk, een wandeltocht ter nagedachtenis aan Jolien Vis uit Noordwelle, hebben in totaal 6000 euro opgehaald. Daarvan gaat 3900 euro naar KWF Kankerbestrijding en 2100 euro naar de stichting BAS in Zierikzee. In totaal liepen zo'n 150 wandelaars mee.

Borstkanker
Bij Jolien Vis werd jaren terug borstkanker geconstateerd. Vrienden besloten toen éénmalige een wandeltocht te organiseren met als doel om de opbrengst te doneren aan het KWF.


Nagedachtenis
Toen Jolien in 2011 overleed, besloot dezelfde vriendengroep ter nagedachtenis aan haar, het evenement ieder jaar te blijven organiseren. De eerste editie liepen er zo'n 20 mensen mee, nu dus zo'n 150.

KWF
Het hoofddoel is elk jaar het KWF. Daarnaast wordt er jaarlijks een goed doel gezocht op Schouwen-Duiveland. Dit jaar is dat Stichting BAS in Zierikzee. Die stichting zamelt geld in voor onderzoek naar de kinderziekte JDM, dat staat voor Juveniele Dermatomyositis, dat is een ontstekingsziekte bij kinderen.

Wandeltocht
De wandeltocht is voor de zevende keer gehouden. De tocht van 15 kilometer ging vanuit Renesse richting Haamstede over het strand en terug door de duinen van de kop van Schouwen-Duiveland. De tocht van 8 kilometer ging rondom Renesse en niet over het strand. De start en finish was in Renesse bij Camping de Kempe. De inschrijving was 20 euro per persoon.

T-shirt
Voor de start van de wandeling kregen deelnemers een J-Walk roze T-shirt uitgereikt. Daarnaast kreeg iedere wandelaar bij binnenkomst een kleine gadget ter herinnering aan de wandeltocht.

Deel dit artikel: