Letty Demmers nieuwe voorzitter D66

Burgemeester Letty Demmers van Vlissingen is verkozen tot landelijk voorzitter van D66. Bij een verkiezing onder de 25.000 partijleden kreeg ze 500 stemmen meer dan haar enige tegenkandidaat Henk Beerten.

'Bedankt'
Demmers heeft er zin in: "Ik ben ontzettend blij dat ik de komende jaren voorzitter mag zijn van de vereniging die mij zo aan het hart ligt en waar ik al zo lang lid van ben. Ik zie er zeer naar uit om samen met de leden te werken aan de verbinding van alle onderdelen binnen D66. Bedankt voor het vertrouwen!"Onbezoldigd
Het voorzitterschap van D66 is een onbezoldigde functie. Daarom kan Demmers voorlopig aanblijven als waarnemend burgemeester van Vlissingen. Ze blijft in die functie tot komend voorjaar, een functie die ze sinds oktober 2013 bekleedde. Ze verving toen René Roep die aftrad vanwege commotie over zijn declaratiegedrag. Voor haar burgemeesterschap was Demmers korpschef van de politie in Zeeland.

Stemmen
De afgelopen twee weken konden de leden van D66 hun stem uitbrengen. De Landelijke Verkiezingscommissie heeft vastgesteld dat 4283 leden een geldige stem hebben uitgebracht. Letty heeft 55,9% van de uitgebrachte stemmen op een kandidaat gekregen (2269). Henk Beerten kreeg 44,1% van die stemmen (1787).

Gedeputeerde
D66 heeft een nieuwe voorzitter nodig omdat Fleur Gräper-Van Koolwijk ermee stopt. Zij is gedeputeerde geworden in Groningen en kan die functie niet combineren met het voorzitterschap van de partij.

Lees ook:
- Letty Demmers stopt in 2016 als burgemeester Vlissingen
- Letty Demmers kandidaat partijvoorzitter D66
- Letty Demmers blijft voorlopig burgemeester van Vlissingen

Deel dit artikel: