Bijna alle Zeeuwse akten van burgelijke stand online

De openbare akten van de burgerlijke stand van de gemeente Borsele van 1811 tot en met 1963 zijn nu op internet te raadplegen. Ze zijn online gezet door het Zeeuws Archief, samen met de gemeente.

Aanwinst
Het online beschikbaar komen van de burgerlijke stand is volgens het Zeeuws Archief een grote aanwinst voor stamboomonderzoekers. De akten van de burgerlijke stand zijn onmisbaar bij het doen van onderzoek naar personen, het samenstellen van een stamboom en het reproduceren van familiegeschiedenissen.

Websites
Het gaat in totaal om 40.909 scans van 89.209 openbare akten, die nu te bekijken en te downloaden zijn via de websites www.zeeuwengezocht.nl en www.archieven.nl. De akten van geboorte, huwelijk en overlijden worden openbaar gemaakt vanaf respectievelijk 100, 75 en 50 jaar.

Terneuzen

Eerder kwamen de akten van de burgerlijke stand van de gemeenten Schouwen-Duiveland, Goes, Hulst, Kapelle, Noord-Beveland, Reimerswaal, Sluis, Tholen, Middelburg, Veere en Vlissingen al online beschikbaar. Alleen de gemeente Terneuzen ontbreekt nog.

Nieuw in #ZeeuwenGezocht! Scans akten burgerlijke stand Borsele 1811-1964 http://t.co/CPUxmi5dfL #anl #genealogie pic.twitter.com/W3OJx4VvDE

— Zeeuws Archief (@zeeuwsarchief) 16 september 2015


Deel dit artikel: