Vluchtelingen Zeelandhallen zorgen niet voor overlast

De komst van de noodopvang voor vluchtelingen in de Zeelandhallen heeft niet geleid tot incidenten. Dat meldt de politie desgevraagd. Uit reacties op social media blijkt dat veel mensen bang zijn voor overlast door asielzoekers.

Geen meldingen
Volgens de politie zijn er geen meldingen binnengekomen van overlast door vluchtelingen in de noodopvang in Goes. Het aantal inbraken in de omgeving is sinds de komst van de noodopvang bijna gehalveerd.

Populair
Ook bij de gemeente Goes zijn de afgelopen weken geen meldingen van overlast door asielzoekers binnengekomen. Supermarkt Agrimarkt die vlak bij de Zeelandhallen ligt, is populair bij de asielzoekers. Volgens de bedrijfsleiding veroorzaken de buitenlandse klanten geen overlast. De meeste klanten reageren positief en de vluchtelingen worden begeleid in de winkel.

Kleine groepjes
Verder gelden dezelfde maatregelen die supermarkten naast scholen nemen: niet allemaal tegelijk naar binnen, maar in kleine groepjes. De vluchtelingen zijn volgens de bedrijfsleider vooral nieuwsgierig en willen weten wat er allemaal te koop is.

Deel dit artikel: