OM eist cel voor woningoverval Heinkenszand

Het OM eist gevangenisstraffen van 24, 16 en 6 maanden tegen de drie verdachten van een woningoverval in Heinkenszand. In de woning waren op het moment van de overval een jongen van veertien en een man van twintig aanwezig. Zij zouden door de verdachten zijn bedreigd en mishandeld.

Overval
Op de dag van de overval kwamen twee gewapende mannen met bivakmutsen op de woning binnen. De derde verdachte zou hebben gewacht in de auto. Bij de overval werd een van de bewoners is tijdens de overval in het gezicht geslagen. Hij is voor behandeling naar het ziekenhuis in Goes gebracht.

PTSS
Het 20-jarige slachtoffer heeft na de overval moeten stoppen met de studie. Hij heeft last van een posttraumatische stress-stoornis (PTSS), concentratie- en geheugenstoornissen. Tijdens de zitting in de rechtbank in Middelburg ontkenden de verdachten, drie inwoners van Goes van 18, 19 en 21 jaar, alle betrokkenheid.

Getuige
Intussen was de politie de verdachten op het spoor. Een getuige zag in de buurt van de woning twee verdachte mannen in een zwarte personenauto stappen en wegrijden richting 's Heerenhoek. Later diezelfde avond zagen agenten in Goes een auto rijden die voldeed aan de omschrijving van de getuige.

Aangehouden
In de Marshallstraat werd de auto stilgezet en de drie inzittenden werden aangehouden. De vermoedelijke overvallers zijn naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht en ingesloten.

Achtervolging
Eerder op die avond werd er ook een andere auto achtervolgd omdat het mogelijk om de auto ging waarin de overvallers waren weggevlucht. Maar dit bleek even later toch niet het geval te zijn.

Lees ook:
- Drie verdachten vast voor woningoverval
- Gewapende overval in Heinkenszand

Deel dit artikel: