Verrassing: Geen 10 maar 21 parels in oester

Een grote verrassing voor de vinders uit Yerseke van de oester met de tien parels. Na onderzoek door een deskundige van Naturalis blijken er geen 10 maar 21 parels in de oester te zitten. De parels zijn ook allemaal echt.

Verstopt
Volgens Hanko Zwaan van Naturalis zitten er nog 11 kleine pareltjes verstopt achter het weekdier. Volgens Zwaan is het aantal zeer uniek voor een oester die in Nederland is gevonden. "Voor de Australische kust waar ze op oesters met parels vissen, komt het heel af en toe voor. Maar er moeten daar toch zeker 100 oesters worden opengestoken om één parel te vinden, laat staan 21".

Naturalis
Naturalis heeft onderzoek gedaan naar de echtheid van de parels, de waarde en hoe de oester met de parels zo goed mogelijk geprepareerd kan worden. Voor dit laatst heeft het onderzoeksinstituut de hulp ingeroepen van Japanse collega's.

Taxatie
De oester met parels is gevonden door oesterhandelaar Tom Sinke. Eerder liet Sinke samen met collega Chris van der Poel de parels al taxeren door een Belgische parelexpert. Die wist te vertellen dat de oester met inhoud tienduizenden euro's waard zou zijn.

Aanbiedingen
De heren hebben van verschillende kanten aanbiedingen gekregen om de oester over te nemen. Zo is er interesse getoond door het Natuur Historisch Museum in Rotterdam, een advocatenkantoor en enkele juweliers. Wat ze uiteindelijk met de parels gaan doen is nog niet bekend.


Lees ook:

- Naturalis: oester met tien parels is echt
- 'Oester met 10 parels vele duizenden euro's waard'
- 'Vinders oester rekenen zich rijk'
- Museum toont interesse voor oester met 10 parels
- Unieke vondst: tien parels in één oester

Meer over dit onderwerp:
Bevelanden naturalis parels yerseke
Deel dit artikel: