Zalco-personeel krijgt voor weekend duidelijkheid

VLISSINGEN-OOST - Woensdagavond hebben de curatoren een gesprek gehad met een mogelijke financier voor een doorstart. Over de uitkomst is nog niets bekend. De curatoren hebben besloten dat woensdag geen aluminium het bedrijfsterrein van Zalco mocht verlaten. Volgens medewerkers mag er helemaal niets meer geleverd worden en van het terrein afgehaald worden.

Nachtploeg

Ondanks het faillissement ging de nachtploeg bij aluminiumfabriek Zalco in Vlissingen-Oost dinsdagavond laat gewoon aan de slag. Ze werden woensdagochtend afgelost na een nacht werken en waarschijnlijk ook veel praten.

Geen blokkade
Het plan van werknemers van Zalco om samen met collega's het terrein van de failliete aluminiumfabriek te blokkeren, door zoveel mogelijk vrachtwagens en heftrucks bij de poort te zetten, werd afgeblazen.

Vakbonden

De vakbonden deelden woensdagochtend pamfletten uit bij de poort van de failliete aluminiumfabriek Zalco, om de werknemers een hart onder de riem te steken.

Failliet

Klik hier voor het dossier Zalco. Daar is ook een bijdrage te zien waarin een beeld geschetst wordt over Zalco door de jaren heen.