Natuurorganisaties hopen op grote spinoff

Zeeuwse natuurorganisaties hopen op een grote spinoff van de bioscoopfilm Holland- natuur in de Delta. Die film gaat vandaag in première en is de opvolger van de succesvolle film De Nieuwe Wildernis. Door die film verviervoudigde het aantal bezoekers van natuurgebied Oostvaardersplassen in Flevoland.

Onderwaterbeelden
Holland, natuur in de Delta is onder meer op genomen bij de Oosterschelde, waar vooral onderwaterbeelden zijn gedraaid, en bij het Land van Saeftinghe. De film is van dezelfde makers van kaskraker De Nieuwe Wildernis.

Moois
Wilco Jacobusse van Nationaal Park Oosterschelde hoopt dat de film veel aandacht voor de Zeeuwse natuur oplevert. "Ik hoop dat hierdoor besef ontstaat over het vele moois dat we hier hebben". Karel Leeftink van Staatsbosbeheer hoopt dat het vooral bij de Zeeuwen tot trots zal leiden. "De Delta is zo'n belangrijk gebied voor vogels en andere dieren, daar moet je trots op zijn, en het ook koesteren".

Kinderen
De Nieuwe Wildernis trok volle zalen en kreeg lof voor de artistieke uitvoering. Bij Staatsbosbeheer in de Oostvaardersplassen merkten ze direct het effect. "Mensen kregen in de gaten dat hier iets bijzonders te zien was. Opeens kwamen er ook families met kinderen, dagjesmensen. Ander publiek dan we gewend waren, zegt boswachter Hans Breeveld van Staatsbosbeheer. Een paar jaar geleden telden ze hier nog 250.000 bezoekers in het park, vorig jaar bijna 1 miljoen.

Lespakket
Aan Holland -natuur in de Delta is een landelijk lesprogramma ontwikkeld voor scholieren. Maar voor de Zeeuwse kinderen heeft IVN Zeeland een nog iets uitgebreider pakket ontwikkeld. En ondernemers in de Zeeuwse toeristensector worden binnenkort bijgepraat over hoe zij hun gasten beter en meer kunnen informeren over natuurbeleving in Zeeland. De film draait vanaf vandaag, 24 september in alle grote bioscopen en is tot kerst te zien.`